Büyük Seymen Alayı ve Kızılca Gün Geleneği

Ana Sayfa / Seymenler / Büyük Seymen Alayı ve Kızılca Gün Geleneği
Büyük Seymen Alayı ve Kızılca Gün Geleneği
2018-05-07
  • 27 Aralık 1919: Büyük Seymen Alayı ve Kızılca Gün Geleneği

     Seymenlik Geleneğinin bir diğer önemli özelliği de, Kızılca günlerde devlet kurma ve lider seçme geleneği olan Seymen Alaylarıdır. En son Seymen Alayı ise 27 Aralık 1919’da kurulmuştur.

     

    27 Aralık 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ü 3000 atlı 700 yaya Seymenden oluşan büyük bir Seymen Alayı ile karşılayan Seymenler ve Ankaralılar, Büyük Seymen Alayının düzenlendiği bu tarihi günü, karanlık bir dönemi kapatıp, aydınlık bir geleceğe geçişi müjdelediği inancıyla "Kızılca Gün" olarak tanımlarlar. “Davul, Sancak, Sinsin ve Seymen Alayı” sembolleriyle Kızılca Günler aynı zamanda yeni bir devletin kuruluşunu ve yeni bir liderin seçilişini müjdeleyen günlerdir.

    “27 Aralık 1919”da binlerce Seymen ve on binlerce Ankaralının oluşturduğu Seymen Alayı ile Mustafa Kemal, Türk Bağımsızlık Hareketinin yeni Lideri olarak seçilmiş ve “fiilen” o gün yeni bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

    Seymenlerimiz Ankara Kulübü Genel Merkezi’nde (Ankara Konağı ve Abidinpaşa Köşkü) ve Şubelerimizde eğitim çalışmalarını sürdürmektedir. Seymen çalışmalara yeni katılımlar bu köklü geleneğimizin yaşatılmasına ve yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacaktır.

    Ayrıca unutulmamalıdır ki 27 Aralık 2019’da Kızılca Gün’ün 100. Yıldönümünü kutlayacağız. Bu önemli yıldönümünde, 100 yıl önce olduğu gibi binlerce Seymenimiz ile Ankara meydanlarında olacağız. Yeni katkı ve katılımlar bizlere büyük güç verecektir.

    27 Aralık 1919: Büyük Seymen Alayı ve Kızılca Gün Geleneği